تعویض خازن نمایشگر، از جمله کارهای تعمیرکاران حرفهای برد الکترونیکی است. مراحل این کار، نیاز به ظرافت و دقت بالایی دارد. بنابراین باید از پیش، برای آن آموزش دیده باشید. به علاوه تعویض خازن نمایشگر، نیاز به تجربه و دقت دو چندان خواهد داشت. کوچیک ترین بی دقتی شما ممکن است؛ آسیب جدی به صفحه نمایشگر و سایر اجزای برد آن وارد نماید.
اگر با تمام اینها باز هم به تعویض خازن نمایشگر خود اصرار دارید؛ میتوانید با شرکت در دوره آموزش تعمیرات برد الکترونیک آموزشگاه کاردانش، مهارتهای لازم جهت تعویض و عیب یابی خازن نمایشگر خود را توسط بهترین اساتید کشور، بیاموزید. همچنین در پایان دوره، در صورت تمایل توسط آموزشگاه به بازارکار معرفی خواهید شد. به علاوه از دیگر ویژگی های متمایز کننده کاردانش با سایر آموزشگاه ها، پشتیبانی بلندمت هنرجویان است. برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین ما در تماس باشید.
تعویض خازن نمایشگر
این مقاله تا حد دانش عمومی است؛ زیرا اکثر نمایشگرهای LCD از طراحی مشابهی استفاده میکنند. با این حال، باید در مورد نحوه جدا کردن صفحه نمایش دقت کنید تا بتوانید آن را دوباره کنار هم قرار دهید؛ و همچنان کار کند. ابتدا پشت پلاستیکی مانیتور را بردارید. پایه ممکن است با پیچ وصل شود؛ یا پشت و پایه ممکن است همه یک واحد باشند. پیچ هایی را که برداشته اید با پشت پلاستیکی نگه دارید. به این ترتیب با پیچ هایی که از قسمت های داخلی جدا میکنید؛ مخلوط نمیشوند.
همچنین احتمالاً نوعی دستگاه گیره دار وجود دارد؛ که در پشت پلاستیکی قالب گیری شده است. کوبیدن صفحه پشت، مقداری انرژی میبرد. با این حال، نیروی بیش از حد برای همیشه به پلاستیک آسیب خواهد رساند. با نیروی بسیار کم شروع کنید. لبه های پشت را فشار دهید. اگر یک گوشه به راحتی حرکت میکند؛ اما گوشه دیگر محکم به نظر میرسد. ممکن است یک پیچ را از دست داده باشید. به تدریج نیرویی را که استفاده میکنید؛ افزایش دهید تا زمانی که گیره ها جدا شوند. پس از برداشتن قسمت پشتی، باید واحد برق را باز کنید.
برخی از نمایشگرها از آجر خارجی استفاده میکنند. این نمایشگرها دارای دوشاخه برق 12 ولت DC هستند.برای اکثر نمایشگرها، به خصوص نمایشگرهای بزرگتر، دوشاخه AC یا پریز دیوار مورد استفاده قرار میگیرد. محل یونیت برق را پیدا کرده و هر پیچی را برای دسترسی به آن بردارید. همچنین ممکن است؛ لازم باشد نوار محافظ را بردارید. این نوار نویز RF یا استاتیک را از اعوجاج نمایشگر جلوگیری میکند. خوب است که نوار را با دقت برش دهید؛ یا ممکن است بتوانید پوست آن را باز کنید. تمام کابل هایی که از پاور یونیت میآیند را از برق بکشید. سپس برق سایر قسمت های نمایشگر را تامین کنید. مطمئن شوید که به خاطر بسپارید که چگونه کابلها به همدیگر باز میگردند.
شناسایی خازن های بد
شناسایی خازن های بد نسبتاً ساده است. اگر یکی از خازن ها خراب شده باشند؛ احتمال زیادی وجود دارد که خازن های اطراف آن از کار بیفتند یا آنها نیز تا حدی خراب شده شوند. آنها تقریباً در همان زمان تولید شدند. همچنین، هنگامی که یک قطعه از کار میافتد؛ بقیه مدار ممکن است در اثر تنش الکتریکی آسیب ببیند. انجام همه آنها به طور همزمان نسبتاً آسان است. خازن های جدید قیمت چندانی ندارند. هر خازن مطابق با استانداردهای زیر قابل شناسایی است.
- سازنده یا محصول
- ظرفیت (میکرو فاراد)
- ولتاژ (V)
- درجه حرارت (C)
مطابقت دادن الزامات
- ظرفیت (میکرو فاراد)
- ولتاژ (V)
- درجه حرارت (C)
- قطر خازن (میلی متر)
بدیهی است که سازنده یا محصول، چیزی نیست که شما نیاز به مطابقت با آن داشته باشید. میتوانید تا حدی به رتبهبندی خازنها بپردازید تا مانیتور هنگام استفاده از سطح ایمنی بیشتری برخوردار باشد؛ و کمتر به ولتاژ برخورد کند. اگر خازن به دلیل ولتاژ بیش از حد از کار بیفتد، ممکن است بد باشد. گاهی اوقات کلاهک مانند یک محافظ برق است زیرا باز نمیشود.
قطر خازن
قطر خازن را بر حسب میلی متر مطابقت دهید. از یک پیچ گوشتی یا قطعه فلزی برای کوتاه کردن پایه های خازن های قدیمی، در حالی که هنوز در برد هستند، استفاده کنید. این کار باعث قطع برق باقی مانده در آنها میشود تا در حین انجام تعمیر جرقه یا شوک به شما وارد نشود. با استفاده از آهن لحیم کاری، خازن های قدیمی را جدا کنید. سپس موارد جدید را لحیم کنید. تخته را تعویض کرده و در جای خود پیچ کنید. تمام کابل هایی را که جدا کردید؛ تعویض کنید. ممکن است بخواهید صفحه نمایش را قبل از قرار دادن مجدد پلاستیک تست کنید. بهتر است تا حد ممکن از انجام این کار، دوری نمایید.