ریزش آب از کولر گازی، از سری مشکلات رایج و قابل عیب یابی اسپیلت ها هستند. با این حال، عیب یابی ریزش آب از کولرگازی کار راحتی نخواهد بود. پیش از ادامه مقاله بهتر است بدانید؛ این کار نیاز به مهارت و دانش کافی به اجزا و کارکرد هر جز کولرگازی دارد. بنابراین با یک متخصص در ارتباط باشید.
حتی در صورت علاقه میتوانید با شرکت در دوره آموزش نصب و تعمیرات کولر گازی آموزشگاه فنی و مهندسی کاردانش، توسط مجرب ترین اساتید کشور آموزش ببینید. از مزیت های این دوره، ارائه مدرک معتبر بین المللی، فراهم کردن امکان کارآموزی و ورود به بازارکار پس از اتمام دوره و تیم حرفه ای و دقیق پشتیبانان کاردانش است. در صوتی که نیاز به کسب اطلاعات بیشتر دارید؛ میتوانید از مشاورین ما به صورت رایگان کمک بگیرید.
دلایل ریزش آب از کولر گازی
کولر گازی رطوبت محیط را جذب میکند. این رطوبت از مسیر خروجی، سینی کف و شلنگ تخلیه، خارج میشود. اگر کولرگازی، از زیر پنل آبریزی دارد؛ با چکه کردن آب مواجه است؛ ریزش آب از کولر گازی به دلایل مختلفی است. برای عیب یابی ریزش آب از کولر گازی نیاز است تا همه موارد زیر را بررسی نمائید.
انسداد سینی تخلیه کف
یگ ناودانی، درست در قسمت زیر اوپراتور قرار دارد. آب تقطیر شده از اوپراتور در این ناودانی تخلیه میشود. بنابراین اولین اقدام برای عیب یابی ریزش آب از کولرگازی، بررسی انسداد این سینی است. ممکن است؛ مسیر تخلیه آب توسط گردو خاک، جرم و لجن و بسیاری موارد دیگر مسدود شود. نشتی به علت انسداد مسیر آب، از طریق لبه های پنل، صورت میگیرد.
وجود ترک در ناودانی
از دیگر دلایل نشتی در مسیر تخلیه آب، وجود ترک در ناودانی است. این ترک ها ممکن است؛ به هر دلیلی ایجاد شوند. در این شرایط، آب به صورت چکه چکه از لبه های کولرگازی ریزش خواهد داشت.
مسدود شدن مسیر شلنگ تخلیه
یک شلنگ تخلیه آب، از زیر پنل کولر گازی همراه با لوله های مسی کولر گازی خارج شده؛ این شیلنگ را چک کنید. دقت کنید شلنگ توسط جرم و یا آشغال مسدود نشده باشد. شیب آن را در تمام مسیر چک کنید؛ شیب برای خروج آب باید به صورت صحیح نصب شده باشد. توجه کنید شلنگ تا نخورده باشد.
علت پرتاب شدن آب کولر گازی
کاهش گاز در کولرهای گازی، باعث اختلال در سیستم خنک کننده خواهد شد. در بعضی از نقاط اواپراتور پنل داخلی، یخ زدگی به وجود می آید؛ به همین دلیل، باعث پرتاب شدن اب کولر گازی از فن پنل داخلی میشود. در بعضی مواقع این یخ زدگی زیاد است. بنابراین بعد از خاموش شدن یا اتومات شدن کولر گازی، یخ ها روی سینی کف سقوط خواهند کرد. سپس باعث آبریزش و اختلال در کار کولر گازی میشود.
ریزش آب به بیرون کولر گازی
اگر متوجه بزش آب از قسمت بیرونی کولر گازی دیواری یا پنجره ای خود شدید؛ این یک امر طبیعی است. تیغه فن گردشی دارای یک حلقه زنجیر است؛ که آب را از ظرف تخلیه گرفته و به کویل های کندانسور میچسباند. این زنجیر ها پس از استفاده، داغ میشوند. زیرا مبرد داخل آن قبل از ورود به کویل های تبخیری توسط کندانسور فشرده خواهد شد. اسپری آب در حلقه زنجیر، کویل های کندانسور را خنک میکند؛ که به نوبه خود از گرم شدن بیش از حد کندانسور جلوگیری خواهد کرد. به همین دلیل، ریزش آب کولر گازی به علت حلقه زنجیر از پشت دستگاه، امری غیرعادی نیست.
ریزش آب به داخل کولر گازی
برخلاف ریزش آب به بیرون کولر گاری، ریزش آب به داخل آن اینطور نیست. آب چه از پایین دستگاه چکه کند یا در هوا پرتاب شود؛ به این معنی آن است که چیزی اشتباه پیش میرود. خوشبختانه، اغلب این مشکل را خودتان به تنهایی میتوانید حل کنید. رایج ترین دلایل ریزش آب از کولرگازی در زیر آورده شده است.
انسداد سیستم زهکشی
هنگامی که در سیستم زهکشی انسداد وجود دارد؛ آب نمیتواند به بیرون یا داخل لوله کشی برسد. بنابراین در تشت جمع خواهد شد. که در نهایت شروع به ریزش میکند. نیروی ایجاد شده توسط فن گردشی، مقداری از آب را پرتاب میکند؛ و آن را از طریق توری جلویی بیرون میآورد. اما معمولاً آب فقط روی زمین میچکد. راه حل این مشکل رفع گرد و غبار و کثیفی از شیلنگ زهکشی با استفاده از جاروبرقی است. به دنبال موانع در کف خود ظرف تخلیه بگردید و آنها را بردارید.
ترک خوردگی ظرف تخلیه
وقتی می بینید که آب در داخل آن چکه می کند، علت آن می تواند خوردگی یا ترک خوردگی ظرف تخلیه باشد. گاهی اوقات می توانید ترک های تابه های پلاستیکی را با چسب اپوکسی رفع کنید، اما تابه های فلزی خورده شده باید تعویض شوند. همچنین اغلب تعویض تابه های پلاستیکی آسان تر از تعمیر آنهاست.
شیب نصب کولرگازی
کولرهای دیواری و پنجره ای با شیب کمی به سمت بیرون نصب میشوند؛ تا آب به آن سمت جریان یابد. اگر دستگاه به دلیل نصب یا جابجایی نامناسب به سمت داخل شیب داشته باشد، ممکن است آب در جلوی تشت تخلیه جمع شود و ریزش کند. شیب را با یک تراز بررسی کنید و در صورت لزوم آن را اصلاح کنید.
بررسی و عیب یابی ریزش آب از کولر گازی
در زیر سایر دلایل ریزش آب از کولر گازی را بررسی می نمائیم.
- فیلتر هوا کثیف است. این امر باعث کاهش گردش هوا در داخل محفظه خنک کننده میشود. شما باید حداقل یک بار در ماه فیلتر را تمیز یا تعویض کنید.
- سطح مبرد بسیار پایین است. این چیزی نیست که بتوانید خودتان آن را اصلاح کنید. بنابراین از یک تعمیرکار حرفه ای کمک بگیرید.
- دمای محیط کولرگازی خیلی سرد است. به طور کلی، اگر از کولرگازی خود در زمانی که دمای بیرون زیر 62 درجه فارنهایت است استفاده میکنید؛ احتمالاً کویل ها یخ میزنند. سپس شاهد ریزش آب از کولرگازی خواهید بود.
- سایر مشکلات مکانیکی باعث ربزش آب از کولر گازی هستند. به عنوان مثال؛ فن دمنده ممکن است به درستی کار نکند. اگر سایر دلایل انجماد را از بین بردهاید؛ وقت آن رسیده است که کار را به یک متخصص بسپارید.
5 مشکل رایج ریزش آب کولرگازی
ریزش آب ازکولر گازی به دلایل دیگری نیز اتفاق میافتد. در ادامه به بخشی از این دلایل میپردازیم:
نصب نادرست کولرگازی
اگر واحد تهویه مطبوع شما به تازگی نصب شده است و نشتی دارد؛ محتمل ترین دلیل نصب نادرست کولرگازی است. این بدان معنی است؛ که هر دو لوله کولرگازی و زهکشی متناسب نیستند. اینها جریان آب خارج شده از ظرف زهکشی را مستقیماً به خروجی مختل میکنند. آب ممکن است به سمت عقب جریان داشته باشد یا در همان سطح قرار بگیرد؛ اگر نتواند به جلو جریان یابد. در طول نصب کولر گازی، مطمئن شوید که لوله نسبت به واحد اصلی در ارتفاع کمتری قرار دارد؛ به طوری که اجازه میدهد آب به سمت پایین و سمت خروجی زهکشی جریان یابد.
وجود عیب در مخزن تخلیه
اگر دستگاه تهویه مطبوع شما قدیمی است، سینی تخلیه که میعانات را جمع آوری می کند، آسیب دیده یا زنگ زده است. در چنین شرایطی آب جمع نمی شود و به جای آن از طریق واحد اصلی نشت می کند.
آیا ریزش آب کولر گازی قابل تعمیر است؟
اکنون که دلایل مختلف ریزش آب کولرگازی را میدانید؛ باید از خود بپرسید که چگونه آن را تعمیر کنید؟ خب پاسخ به این سوال بستگی به شدت آسیب وارد شده دارد. شما میتوانید بسیاری از مسائل را به تنهایی حل کنید. با این حال، ریزش آب کولرگازی دلایل بسیاری دارد. به همین دلیل باید از یک تعمیرکار مجرب کمک بگیرید.