جشنواره زمستانه تا بهار(جشنواره عیدانه) ۱۰ درصد تخفیف در کل دوره ها مهلت ثبت نام فقط و فقط تا ۲۹ اسفند ماه ۱۴۰۲

لوگو آموزشگاه کار دانش
لوگو آموزشگاه کار دانش

دلایل هنگ کردن لپ تاپ در ویندوز10

دسته بندی :آموزش تعمیرات لپ تاپ و کامپیوتر ۲۰ خرداد ۱۴۰۱ kar-danesh 4035
دلایل هنگ کردن لپ تاپ در ویندوز 10

لپ تاپ ها پس از مدتی دچار مشکلاتی اعم از؛ پر شدن حافظه، کند شدن سرعت، ضعیف شدن صدا و بسیاری موارد دیگر می‌شوند. در چنین شرایطی ممکن است بارها و بارها هنگ کنند. در نهایت به طور ناگهانی خاموش خواهند شد. اگر خوش شانس باشید بار دیگر آنها را با صفحه روشن خواهید دید. در غیر این صورت باید یکی از اجزای آن را تعویض یا تعمیر کنید. در این مقاله، اطلاعات مورد نیاز شما در رابطه با دلایل هنگ کردن لپ تاپ در ویندوز10 جمع آوری کرده‌ایم.

همچنین برای یادگیری بیشتر و حرفه ای تر، آموزشگاه کاردانش با برگزاری دوره آموزش تعمیرات لپ تاپ و کامپیوتر به علاقه‌مندان در کنار آموزش تعمیرات حرفه با  همراهی اساتید مجرب، مدرک بین المللی معتبری نیز ارائه می‌دهد. این دوره مناسب همه سنین و همه افراد با هر سطح آموزشی و تحصیلی برنامه ریزی شده است. دوره شامل مزایای بیشماری است؛ شما می‌توانید در صفحه مورد نظر در مورد آن بیشتر اطلاعات کسب کنید. همچنین می‌توانید با مشاورین ما در  تماس باشید.

دلایل هنگ کردن لپ تاپ در ویندوز 10

عیب یابی دلایل هنگ کردن لپ تاپ در ویندوز10

هنگ کردن لپ تاپ ها به دلایل زیادی ممکن است پیش بیاید. گاهی برخی نرم افزارهایی فعال در پس زمینه، به صورت دستی اجرا نمی‌شوند؛ و مشکلات هنگ کردن نیز پس از اجرا و نصب اولیه این نرم افزارها ایجاد شده اند. بنابراین با آزمایش نرم افزارهای موجود روی سیستم لپ تاپ عیب یابی را آغاز خواهیم کرد. در ابتدا به حذف تکی نرم افزارهای مشکوک می‌پردازیم. ممکن است ایراد را در نرم افزارهایی بیابید؛ که مدت زمان زیادی بدون مشکل از آن استفاده کرده اید. با این حال در آن برنامه ویروس هایی وجود داشته.

معمولا این گونه مشکلات در نرم افزارهایی پیدا می‌شود؛ که با قطعات خاصی در سخت افزار لپ تاپ، ارتباط نمی‌گیرند. به عنوان مثال؛ نرم افزاهای تنظیمات شبکه و اینترنت، نرم افزارهای به روز رسان، سایر برنامه ها و نمایش دهنده های کارت های گرافیکی لپ تاپ می‌توان دچار مشکل باشند.

بدافزارهای معیوب هم به صورت پنهانی اجرا شوند. به همین علت خوب است که به صورت دوره ای سیستم خود را با آنتی ویروس اسکن کنید. در بیشتر مواقع سیستم در صورت وجود عامل مخرب ارور می‌دهد. برای مثال گاهی با نصب یک فلش موافقت نمی‌کند. در این مواقع باید به علائمی که سیستم نشان می‌دهد؛ توجه نمایید. در صورتی که ورودی های سیستم آلوده به ویروس و بدافزارها باشند، لپ تاپ هنگ کرده و حتی تا ساعت ها خاموش خواهد ماند.

 شناسایی سخت‌افزار یا درایور معیوب

طبیعتا برای هر گونه اقدامی باید ابتدا منشا عیب را بیابیم. برای این کار در ابتدا با جدا کردن عوامل خارجی نصب شده به سیستم شروع کنید. مثلا کابلهای متصل به سیستم های بیگانه یا فلش مموری یا USB را جدا نمایید. پس از آن سیستم را رفرش یا تازه سازی کنید. اگر مشکل همچنان باقی بود و سیستم به صورت هنگ کرده باشد. احتمالا مشکل سیستم شما چیزی بیشتر از اینهاست.

پیش از وارد شدن به مباحث دیگر اطمینان حاصل کنید؛ که به طور کامل تمامی کابلهای بیگانه را جدا کرده اید. حتی سیم های درایوهای نوری را به صورت کامل از مادربرد جدا نمایید. سپس ویندوز را دوباره اجرا کنید. پیش از این حواستان باشد اطلاعات لپ تاپ را در جایی ذخیره کرده باشید. گاهی باگ های نرم افزارهای جدید یا ابزاری مثل کیبورد اخرین مدلی که استفاده می‌کنید؛ باعث هنگ کردن سیستم شما هستند.

به روزرسانی درایورها و بایوس

از دیگر مشکلات رایج سیستم ها به درایو ها و بایوس مربوط است. به طور کلی قطعات سخت افزاری برای شناسایی و عملکرد صحیح به نرم افزارهای میانجی نیاز دارند. این میانجی را درایو می‌نامیم. درایو یا راه انداز اگر به اشتباه نصب شود یا در کل نصب نشود؛ سخت افزار نیز دچار مشکل در عملکرد خواهد شد. بنابراین باید درایو به روزرسانی شده خود را در چنین حالتی حذف کنید. اگر مشکل برطرف شد و لپ تاپ از حالت هنگی خارج شد؛ تا زمان رفع  باگ ها در نسخه های جدید، از نسخه قبلی استفاده کنید.

 شناسایی علت ری‌استارت شدن ناگهانی

سازندگان سخت افزارها در کنار درایور، نرم افزارهای کمکی دیگری جهت کمک به سهولت تنظیمات و بهبود قابلیت ها قرار می‌دهند. گاهی این نرم افزارهای کمکی، خودشان باعث ایجاد مشکل می‌شوند. بنابراین هنگام حذف نرم افزارهای اضافه، این نرم افزارها را فراموش نکنید. تنها درایورها را به حال خود بگذارید. اگر مشکل با این کار رفع شد؛ می‌توانید به جای نرم افزارهای کمکی سازندگان، ار موارد دیگر کمک بگیرید. نرم افزارهای کمکی برای مثال شامل؛ نرم افزار سفارشی کردن تنظیمات تاچ پد، کنترل پنل مدیریت کارت گرافیک و تنظیمات گرافیک موجود در برخی بازی ها و بسیاری موارد دیگر می‌شود.

درایور، فریمور یا firmware و بایوس از اهمیت بالایی برخوردارند. کارت گرافیکی، درایورهای SSD و بایوس مادربرد کنترل کننده تنظیمات کلیدی می‌باشند. در بعضی مواقع درایورها، فریمور تاپایداری دارند. به همین دلیل لپ تاپ هنگ می‌کند. این مورد به ویژه در زمان استفاده از فضای ذخیره ساز SSD برای موارد سنگین تر از حجم مشخص شده خودش بیشتر به چشم می‌خورد. نرم افزار سازنده، باعث بروز فریمو، کارت حافظه و بایوس مادربرد می‌شود. برای فلش کردن بایوس نیاز به دانلود برنامه آن دارید. برای دانلود، می‌توانید از طریق سایت سازنده لپ تاپ خود اقدام نمایید.

دلایل هنگ کردن لپ تاپ در ویندوز10

توجه کنید که در حین انجام کار ممکن است دچار هشدارهایی شوید. به همین دلیل باید از تجربه و دانش این کار برخوردار باشید. بهترین کار سپردن لپ تاپ به تعمیرکار است. تعمیرکاران برای این شرایط آماده هستند. بنابراین نگران خراب شدن و ایجاد مشکلات بیشتر برای لپ تاپ خود نخواهید داشت.

در شرایطی ممکن است؛ ویندوز 10 حین کار با فایلهای بزرگ و حجیم، اجرای نرم افزارها به میزان بالایی از هارددیسک استفاده می‌کند. از راه های حل این مسئله، افزایش ظرفیت فایل نگهدارنده یا حافظه مجازی است. این کار بیشتر به حافظه رم کمک می‌نماید. پیج فایل در نقش رم عمل می‌کند. به گونه ای که در صورت پر شدن فضای رم و کمبود حافظه جایگزین آن می‌شود. با این حال نمی‌توان سرعت آن را با رم مقایسه کرد. حافظه SSD نیز به صورت مشابه عمل می‌کند. با این وجود بازهم سرعت مشابه رم را ندارد.

تغییر اندازه page file

برای تغییر در اندازه پیج فایل، به منوی استارت بروید. عبارت Control Panel را جست‌وجو کنید. سپس بر روی اپلیکیشن کنترل پنل کلیک نمایید. با این کار به تنظیمات کامل ویندوز دسترسی خواهید داشت.

  1. در کنترل پنل مسیر زیر را باز کنید: Control Panel\System and Security\System
  2.  سمت چپ بر روی Advanced System Settings کلیک کنید. در پنجره‌ای که نمایان شده روی تب Advanced بزنید.
  3. پس از  آن دکمه‌ی Settings در بخش Performance را انتخاب نمایید.
  4.  همراه با پنجره‌ی Performance Options در تب دوم، بخشی به نام Virtual Memory قرار دارد.
  5. روی دکمه‌ی Change در این بخش کلیک کنید.
  6. تیک گزینه Automatically manage paging file size for all drives در قسمت بالای صفحه را  حذف کنید.
  7. یکی از درایوها را انتخاب نمایید.
  8. تنظیمات را به صورت دستی، با انتخاب گزینه Custom size انجام دهید. در این مرحله باید ظرفیت مورد نظر و حداکثر حجم برای پیج فایل را مشخص کنید.
  9. پیج فایل سایر درایوها نیز به صورت مجزا قابل تغییر می‌باشند.
  10. در نهایت بر روی گزینه OK کلیک کنید. تنظیمات ذخیره خواهند شد.
  11. حال به صورت کامل سیستم را ری‌استارت نمایید.

دلایل هنگ کردن لپ تاپ در ویندوز10

استفاده از نرم‌افزارهای عیب‌یابی سخت‌افزار معیوب

در شرایطی که مراحل بالا را امتحان کردید؛ باز هم جوابی نگرفتید به سراغ این گزینه می‌رویم. برای عیب یابی سخت افزاری، نرم افزارهایی تعبیه دیده شده‌اند. این نرم افزارها قطعات سخت افزار را بررسی می‌کنند. سپس موارد معیوب یا نیم سوز را به طور کامل شناسایی خواهند کرد. Memtest شامل این نرم افزارها می‌شود. سیستم عامل ویندوز توسط محیط امن خود، با کمک ابزار Stability Test قطعاتی مانند پردازنده، رم و کارت گرافیک را بررسی می‌کند. در صورت بروز هر گونه مشکلی آن را به سرعت آشکار خواهد کرد.

در برخی مواقع، حین تست پایداری سیستم، با استفاده از AIDA Extreme ولتاژ قطعات رم، پردازنده و برق مصرفی قابل مشاهده بر روی نمودار خواهد بود. هنگامی که دمای قطعات از 100 درجه سانتی گراد، بالاتر و سرعت فن از حد نرمال کمتر است؛ نشانه ای بارز وجود مشکلات سخت افزاری است.

در فرایندی مانند اورکلاک کردن، سرعت کار پردازنده، کارت گرافیک و رم به صورت دستی قابل تنظیم است. این فرایند اجازه افزایش سرعت کار این قطعات را تا حدی فراتر از معمول خود نیز، فراهم می‌کند. با این کار توان مصرف و همراه با آن دمای کاری نیز افزایش خواهند یافت. برای حفظ پایداری و ثبات باید ولتاژ نیز افزایش یابد. برای اورکلاک کردن نیاز به تجربه خواهید داشت. این کاری نیست که بتوانید با یک بار مطالعه انجام دهید.</span>

دلایل هنگ کردن لپ تاپ در ویندوز10

بنابراین در صورتی که تنظیمات مناسب نبودند؛ سیستم به صورت پی در پی ری‌استارت خواهد شد. نهایتا لپ تاپ شما هنگ خواهد کرد. در این زمان حتی صفحه نمایش مشخصات سخت افزاری در هنگام روشن کردن لپ تاپ نشان داده نمی‌شود. دراین شرایط اورکلاک کردن قطعاتی مانند پردازنده را متوقف نمایید.  و در صورت حل مشکل، تنظیمات اورکلاک را ارتقا دهید. در مورد برخی رم ها مثل؛ DDR3 و DDR4 بهتر است؛ اورکلاک ساده، خودکار و پایدار پروفایل XMP را هم غیرفعال کنید. در حد امکان هیچ اورکلاکی انجام ندهید.

تغییر تنظیمات کنترل توان مصرفی PCI Express

ار قابلین های جالب توجه اسلات PCI Express ارتباط بسیار سریع و کنترل کردن هوشمندانه توان الکتریکی می‌باشد. نیازی به استفاده از توان زیاد و انتقال اطلاعات وجود ندارد. این مورد مربوط به زمانی است؛ که این اسلات بی استفاده، کارت گرافیک بر روی اسلات بزرگ نصب نشده، بی کاربرد یا در حال انجام محاسبات سبک می‌باشند. در این حالت برای رفع مشکل هنپ کردن لپ تاپ در ویندوز10، این قابلیت را غیر فعال کنید. مراحل آن شامل:

  1. به قسمت Control Panel در تنظیمات ویندوز رجوع نمایید.
  2. سپس Power Options را جست‌وجو کنید.
  3. حالت High Performance را که در بخش پاور آپشن قرار گرفته؛ فعال کنید.
  4. بر روی لینک Change plan settings سپس در ادامه روی Change advanced power settings کلیک کنید.
  5. در بخش نمودار برخی تنظیمات، روی PCI Express دو بار کلیک نمایید.
  6. سپس روی گزینه‌ی Link State Power Management دوبار کلیک کنید.
  7. با انتخاب حالت Off در منوی کرکره ای؛ در نهایت برای ذخیره سازی تنظیمات، دکمه‌ی OK فشار دهید.

بکاپ گرفتن از سیستم ویندوز 10

اگر موارد بالا را انجام دادید؛ ولی هیچ تغییری شامل حال لپ تاپ شما نشد. می‌توانید از ویندوز10 خود بکاپ بگیرید. سپس آن را دوباره نصب کنید. باید در این شرایط تمام درایورها و نرم افزارهاب ضروری خود را به صورت مجدد و با آرامی، برای جلوگیری از هنگ کردن دوباره لپ تاپتان، نصب نمایید. همچنین با انجام این کار به آرامی می‌توانید به سراغ تمام نرم افزارها  درایورهای اخیرا نصب شده بروید. سپس با دقا عوامل هنگ کردن لپ تاپ را پیدا کنید.

kar-danesh

مطالب اخیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + 6 =

لینک کوتاه: