جشنواره زمستانه تا بهار(جشنواره عیدانه) ۱۰ درصد تخفیف در کل دوره ها مهلت ثبت نام فقط و فقط تا ۲۹ اسفند ماه ۱۴۰۲

لوگو آموزشگاه کار دانش
لوگو آموزشگاه کار دانش

جریان کشی گوشی چیست؟ (کاربرد آن و جریان کشی در حالت‌های مختلف)

دسته بندی :آموزش تعمیرات موبایل ۲۰ آبان ۱۴۰۰ kar-danesh 5723

آموزشگاه کاردانش در زمینه های گوناگون از جمله، دوره آموزش تعمیرات موبایل، دوره آموزش تعمیرات گوشی آیفون دوره های آموزشی برگزار می‌کند، این دوره ها دارای گواهینامه های پایان دوره معتبر و بین المللی هستند و به کمک آنها به راحتی و بدون نیاز به تجربه، وارد بازار کار خواهید شد. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.

جریان کشی گوشی چیست؟

یکی از مهم ترین اقدامات در زمینه تعمیرات موبایل، جریان کشی آن است. شما به وسیله جریان کشی می توانید ایرادات گوشی های موبایل را یافته و جهت رفع آنها اقدام کنید. با استفاده از تست جریان کشی گوشی مشخص می شود که موبایل شما در وضعیت نرمال قرار دارد یا نه؛ که در غیر این صورت خرابی یکی از قطعات گوشی را می توان پیش بینی کرد. به همین دلیل، جریان کشی تا این اندازه اهمیت دارد؛ زیرا برای تعمیرات و رفع هر نوع مشکلی ابتدا باید عیب یابی به درستی انجام گیرد.

کاربرد جریان کشی گوشی چیست؟

همانطور که پیش تر اشاره شد به وسیله جریان کشی می توانید ایرادات دستگاه موبایل را بیابید. از جمله این ایرادات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دلیل روشن نشدن گوشی
  • دلیل نداشتن عملکرد صحیح گوشی
  • دلیل عدم کاهش شارژ گوشی به صورت نرمال
  • دلیل عدم اجرای نرم افزارها در گوشی
  • دلیل عدم نمایش صحیح میزان شارژ گوشی
  • سالم یا ایراد دار بودن گوشی
  • یافتن نرم افزاری یا سخت افزاری بودن ایراد

جریان کشی در گوشی های سالم

همانطور که اشاره کردیم برای اینکه ببینیم یک گوشی ایراد دارد یا ندارد باید ابتدا واکنش گوشی های سالم در برابر تست جریان کشی را بدانیم تا ناسالم بودن گوشی را در این تست تشخیص دهیم.

گوشی های سالم در حالت خاموش جریان صفر آمپر را از خود عبور می دهند. اما به محض فشردن دکمه پاور و روشن کردن گوشی، در واقع اجازه ی عبور جریان را می دهید بنابراین دیگر جریان صفر نخواهد بود. پس از اینکه گوشی روشن می شود، جریان به صورت پله ای افزایش می یابد.

پس از روشن شدن گوشی جریان بین 0.25 الی 0.85 نمایش داده می شود؛ که بسته به نوع گوشی این جریان در این بازه تغییر می کند. اما در صورتی که پس از مدتی استفاده نکردن گوشی در حالت استندبای قرار می گیرد و جریان به حدود صفر تا 0.02 می رسد.

نکته: زمانی که بیان می کنیم جریان گوشی در حالت استندبای به صفر می رسد در واقع صرفا به دلیل خطای منابع تغذیه ای هستند که جریان را اندازه می گیرند که در برخی از آن ها توانایی تشخیص آمپرهای در حدود 0.01 وجود ندارد این میزان از جریان را صفر نشان می دهد.

نکته : توجه کنید که عموما در گوشی های روشن سیمکارت و وای فای روشن است که این سیگنال ها می تواند نتایج تست را تحریف کند و در جریان نوساناتی را نشان دهد. در نتیجه اگر شما می خواهید تست جریان را مطمئن تر انجام دهید، می توانید گوشی را در حالت هواپیما (Airplane mode) قرار دهید تا این نوسانات بر روی نتایج شما تاثیر نگذارند.

تشخیص ایراد سخت افزاری به وسیله تست جریان کشی گوشی

در بالا هم اشاره کردیم که یکی از کاربردهای جریان کشی گوشی، تشخیص ایراد سخت افزاری و نرم افزاری است. بر اساس مقادیر جریان کشی در حالات مختلف و در قطعات مختلف گوشی می توان سالم بودن یا نبودن هر قطعه را اثبات کرد.

ابزار مورد نیاز جهت انجام جریان کشی گوشی

برای انجام جریان کشی و همچنین تشخیص سخت افزار معیوب گوشی باید یک منبع تغذیه دیجیتالی داشته باشید.

منبع تغذیه گوشی موبایل

انواع حالت های انجام تست جریان کشی گوشی

  1. در حالت خاموش
  2. در حال روشن شدن و بالا آمدن
  3. در حالت استندبای

جریان کشی گوشی در حالت خاموش

در زمانی که می خواهید یک گوشی را در حالت خاموش عیب یابی کنید، بهترین راه جریان کشی آن است.

  1. در انجام تست جریان کشی تنظیم منبع تغذیه دیجیتال می باشد. ولتاژ و جریان منبع تغذیه را متناسب با مشخصات گوشی تنظیم کنید. اگر بخواهیم به صورت حدودی بگوییم؛ ولتاژ بین 3.7 الی 4 ولت و جریان بین 1 الی 2 آمپر مناسب است. تعمیرکاران بر اساس تجربه و نوع گوشی عموما در این بازه های ذکر شده یک مقدار را در نظر می گیرند.
  2.  خارج کرد باطری از داخل گوشی است.
  3. وصل کردن پروب قرمز منبع تغذیه به پین مثبت (+) و اتصال پروب مشکی به پین منفی سوکت باطری گوشی است.

نکته: برای تعیین ولتاژ بر روی منبع تغذیه می توانید میزان ولتاژ را از روی باطری موبایل بخوانید و بر اساس آن تنظیمش کنید.

جریان گوشی در حالت خاموش باید صفر باشد و اگر غیر از این باشد حتما ایرادی در گوشی وجود دارد. گوشی هایی که پس از روشن کردن آن ها بعد از مدتی شارژ خالی کرده اند مشکل جریان کشی در حالت خاموش دارند که علت آن عموما آب خوردگی گوشی و یا معیوب شدن مدارات تغذیه است.

سولفاته شدن، کثیفی و یا وجود قلع در بخش های مختلف برد گوشی می تواند باعث اتصال شود. در این صورت شما می توانید برد گوشی را با مایع هایی همچون اولتراسونیک یا تینر شستشو دهید تا جرم های ناشی از آبخوردگش از بین بروند و اگر بعد از آن هم جریان کشی رخ داد؛ تمامی اتصالات دوربین، ال ای دی، شارژ، هندزفری، سیمکارت و غیره را جدا کنید.

در صورتی که باز هم ایراد رفع نشد، مسیر کانکتورها را چک می کنیم. در اکثریت مواقع این نوع از جریان در مدار باعث داغ شدن قطعه معیوب می شود که در ابتدا باید آن قطعه را جدا کنید و در صورتی که ایراد رفع شد، نیاز است که آن قطعه را در برد تعویض کنید.

عیب یابی گوشی به وسیله جریان کشی

جریان کشی در گوشی های خاموش می تواند چند نتیجه مختلف را به همراه داشته باشد که در ادامه برای شما بیان کرده ایم:

جریان کشی حداکثری یا اتصال کامل در حالت خاموش

اگر منبع تغذیه را به گوشی متصل کردید و در لحظه اتصال حداکثر جریان را نشان دهد، گوشی دچار مشکل اتصال کامل یا جریان کشی حداکثری است. علت این واکنش می تواند اتصال کوتاه و یا اتصال مدار مثبت با منفی گوشی باشد. در این صورت احتمالا قطعه معیوب داغ می شود که باید آن را عوض کنید. عموما این ایرادات مربوط به آی سی های تغذیه، PF، آی سی لایت (IC Light) و یا آی سی EMMC می باشد.

بعضی مواقع شما با نشانه ای مواجه می شود مانند زمانی که قبل از روشن کردن گوشی جریان کشی وجود دارد و بعد از زدن کلید پاور این جریان کشی بیشتر می شود که در این صورت می توانید این نشانه را به ایراد در آی سی PF ارتباط دهید.

یکی از دلایلی که می تواند این مشکل را ایجاد کند، سوختن یکی از قطعات موازی و اتصال آن در مدارات تغذیه مثبت و منفی است.

نکته: اگر پروب های منبع تغذیه را جابجا به کانکتور باتری موبایل وصل کنید، جریان به صورت حداکثری نشان داده می شود. حتما توجه داشته باشید که پروب ها را به درستی متصل کنید در غیر این صورت ممکن است شما به مدار تغذیه گوشی آسیب برسانید.

جریان کشی صفر در حالت خاموش

این مورد در صورتی رخ می دهد که شما اتصال را برقرار کرده باشید و پس از روشن کردن گوشی و زدن دکمه پاور همچنان جریان صفر باشد؛ ایرادی وجود دارد. همانطور که گفتیم جریان صفر در حالی که گوشی خاموش است کاملا طبیعی می باشد اما در صورتی که پس از روشن شدن نیز جریان نکشد می توانید موارد زیر را به عنوان احتمالات عیوب ممکن در نظر بگیرید:

ابتدا شارژر را به گوشی متصل کنید:

  1. در صورتی که پس از اتصال شارژر گوشی شارژ شود به این معناست که مسیر شارژ آن ایرادی ندارد و به احتمال زیاد ایراد از دکمه پاور است. دو حالت موجود است؛ یا دکمه پاور مشکل دارد و یا اینکه دکمه پاور سالم است اما ولتاژ به پایه پاور نمی رسد. در این حالت می توانید جهت کسب اطمینان ولتاژ پایه پاور را با مولتی متر اندازه گیری کنید. ولتاژی که به پایه پاور می رسد باید در حدود 4 ولت باشد و اگر اینطور بود می توانید احتمال بدهید که ایراد در دکمه هوم گوشی باشد که در این صورت دکمه هوم باید تعویض شود.
  2. در صورتی که پس از اتصال شارژر به گوشی، گوشی شارژ نشود؛ باید ولتاژ پایه های باتری را به وسیله مولتی متر اندازه بگیرید. اگر ولتاژ پایه باتری صفر باشد به احتمال زیاد کانکتور باتری مشکل دارد. اما در صورتی که ایراد در پایه باتری نباشد؛ ولتاژ پایه ها تا IC تغذیه را کنترل کنید. در عیب یابی گوشی هایی که پس از اتصال شارژر شارژ نمی شوند باید مسیر سوکت شارژ تا باتری را چک بکنیم و ببینیم چه قطعه ای معیوب است و همینطور بررسی کنیم از چه قطعه ای ولتاژ قطع می شود.

نکته: در صورتی که مسیر باتری تا IC تغذیه را چک کرده اید و ایرادی نیافته اید؛ در این صورت باید خود آی سی را تعویض نمایید.

جریان کشی لحظه ای

در این حالت بعد از زدن کلید پاور منبع تغذیه روی یک جریان ثابت قرار می گیرد که این مقدار جریان با توجه به نوع گوشی و جریان های مختلف ثابت نخواهد بود. جریان 0.01 ثابت این احتمال را به وجود می آورد که ایراد از IC RF باشد، جریان های 0.01 تا 0.04 ایراد از CPU می تواند باشد، جریان های 0.03 تا 0.06 احتمال خرابی آی سی تغذیه و SMDهای مرتبط را زیاد می کند. همچنین در جریان های 0.08 تا 0.15 ایراد به احتمال بالایی از آی سی EMMC یا هارد است.

نکته: ممکن است مورد دیگه نیز رخ دهد. اگر جریان کشی لحظه ای بلافاصله بعد از فشردن کلید پاور مشاهده شد اما پس از رها کردن آن جریان صفر شود، ایراد را می توان در مشکلات نرم افزاری و یا آی سی هارد جستجو کرد.

جریان کشی گوشی

kar-danesh

مطالب اخیر

  1. رامان گفته؛
    12:35 1402/07/24

    خیلی ممنون ،عالی بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × پنج =

لینک کوتاه: