لب تاپ ها کاربردهای گسترده و جابهجایی های فراوانی دارند. به همین سبب در معرض ایرادات بسیاری قرار خواهند گرفت. ما در آموزشگاه کاردانش بخشی از این ایرادات را به صورت مختصر برای آشنایی شما جمع آوری کرده ایم.
آموزشگاه کاردانش برگزار کننده دوره های مختلف رشته های فنی و مهندسی است. از جمله این دوره ها، شامل دوره آموزش تعمیرات لپ تاپ و کامپیوتر میباشد. در پایان این دوره، شرکت کنندگان موفق به اخذ مدرک بین المللی و معتبر میگردند. با همراهی اساتید مجرب ما، بلافاصله میتوانید به عنوان یک متخصص وارد بازارکار شوید.
-
کند شدن لپ تاپ
لپتاپها معمولاً در نتیجه استفاده منظم و زیاد، کند میشوند. برای جلوگیری از این مشکل، فایلهای موقت را حذف، دسکتاپ خود را سازمادهی و از شر برنامههایی که به طور منظم از آنها استفاده نمیکنید؛ خلاص شوید. همچنین فضایی را در هارد دیسک آزاد کنید.علاوه بر اینها میتوانید فایل های قدیمی را به هارد اکسترنال انتقال داده تا عملکرد لپ تاپ خود را بهبود ببخشید.
-
خاموش شدن خودکار
این مورد به دلیل گرمای بیش از حدی است که معمولاً با تجمع گرد و غبار در کیس و اطراف فن، ایجاد می شود. اگر لپ تاپ شما مرتب خاموش می شود؛ سعی کنید آن را به طور کامل تمیز کنید. با این کار از گرد و غبار خلاص خواهید شد. ساده ترین راه برای انجام این کار، دمیدن هوا به دریچه کناری است. مطمئن شوید که این کار را زمانی که لپ تاپ کاملا خاموش است انجام دهید. اگر این کمکی نکرد، می توانید یک فن خنک کننده برای لپ تاپ خود تهیه کنید.
-
تخلیه باتری با سرعت بالا
لپتاپها معمولاً در صورت استفاده مداوم از باتری بیش از 4 تا 5 ساعت، عمر باتری خوبی دارند. اما اگر باتری لپ تاپ شما به سرعت خالی می شود؛ اولین کار، این است که تعداد برنامههای باز را کاهش دهید. این باعث تخلیه اضافی باتری خواهد شد. از باز نگه داشتن چندین پنجره خودداری و گزینه بلوتوث را غیرفعال کنید. این کارها باعث جلوگیری از تخلیه بیشتر باتری لپ تاپ میشوند.
در آخر، حالت «صرفه جویی در انرژی» را روشن کنید و روشنایی را پایین نگه دارید. اگر از ویندوز XP استفاده میکنید، به «تنظیمات» بروید و روی «گزینههای برق» در کنترل پنل خود کلیک کنید. به طور مشابه، در مک بوک، به «تنظیمات» بروید و برای تنظیم روشنایی، «Energy Saver» را در System Preferences جستجو کنید.
-
عدم اتصال به شبکه های WiFi
در صورت مواجهه با این مورد، بررسی کنید که آیا حالت هواپیما در لپ تاپ شما خاموش و وای فای روشن است یا خیر. در مرحله بعد، درایورهای آداپتور شبکه را دوباره نصب کنید. سپس کارهای زیر را انجام دهید:
- روی «My Computer» یا «My PC» در دسکتاپ خود راست و روی «Manage» کلیک کنید. بعد، گزینه «Device Manager» انتخاب کنید.
- اکنون روی «Network Adapters» کلیک کرده؛ و در زیر این منو به دنبال آداپتور بی سیم خود بگردید. روی آن کلیک راست کرده و «Enable» یا «Install» را بزنید.
- پس از انجام این کار، «Scan for hardware changes» را انتخاب کنید. سپس درایورهای شما مجدداً نصب خواهند شد.
-
شارژ نشدن باتری
اگر باتری لپ تاپ شما شارژ نشد، حتی اگر لپ تاپ شما تحت گارانتی باشد، باید آن را تعویض کنید. زیرا باتری ها در دوره گارانتی سازنده پوشش داده نمی شوند. اگر باتری لپ تاپ شما قابل جدا شدن نیست، باید لپ تاپ را تعویض کنید.
بسیاری از مسائل دیگر در لپ تاپ وجود دارد، به خصوص پس از یک یا دو سال از دوره گارانتی سازنده. این شامل خرابی مادربرد، خرابی هارد، خرابی LCD، نقص پردازنده و غیره می شود. اگر لپ تاپ شما با برنامه گارانتی تمدید شده پوشش داده شده است، لازم نیست نگران هزینه تعمیرات در آخرین لحظه باشید. طرح گارانتی تمدید شده Onsitego شامل همه موارد پوشش داده شده در گارانتی استاندارد میباشد. بلافاصله پس از پایان ضمانت سازنده شروع می شود.
-
نداشتن صدا
این ممکن است مربوط به میکروفون یا بلندگو باشد. هنگامی که دکمه بی صدا و سطوح صدا را بررسی کردید، ببینید آیا مشکل ادامه دارد یا خیر. برای مثال اگر از ویندوز استفاده می کنید؛ به Control Panel رفته و گزینه های صدا را دوبار علامت بزنید. آن را به تنظیمات پیش فرض برگردانید و Apply را فشار دهید. اگر این کار نکرد، مشکل صدای لپتاپ، چه ورودی و چه خروجی، معمولاً نیاز به توجه متخصص تعمیر لپتاپ دارد.
-
هنگ کردن لپ تاپ
احتمالا شما هم ایراد هنگ کردن را در لپ تاپ، کامپیوتر یا حتی تلفن های همراه خود تجربه کرده اید. به عبارتی زمانی که لپ تاپ یا کامپیوتر شما بر روی یک صفحه قفل کند و شما دیگر نتوانید کاری انجام دهید؛ سیستم شما هنگ کرده است. هنگ کردن می تواند دلایل سخت افزاری یا نرم افزاری داشته باشد.
دلایل سخت افزاری این رویداد می تواند شامل موارد زیر باشد:
- کارت گرافیک با ظرفیت پایین در زمانی که کارهایی همچون بازی ها یا نرم افزار های طراحی با گرافیک بالا انجام می دهید.
- پایین بودن ظرفیت کش رم موجب نبودن تصویر است که می تواند به دلیل باز شدن چندین برنامه باهم باشد که حافظه کش را پر کرده است.
- پایین بودن ظرفیت هارد به این معنا که احتمالا درایور نصب شده بر روی ویندوز تقریبا پر شده و فضای کافی جهت اجرای برنامه وجود ندارد. (در این حالت عموما لپ تاپ کند کار می کند. جهت رفع یا پیشگیری از این مشکل بایدبه ظرفیت درایور سیستم عامل لپ تاپ که عموما ویندوز است، توجه کرد؛ تا به اندازه کافی فضا داشته باشد.)
- درست عمل نکردن فن لپ تاپ می تواند مانع خنک شدن سیستم شود و این گرما تاثیر مستقیم بر روی CPU می گذارد. این باعث هنگ کردن سیستم می شود.
- قدرتمند نبودن CPU نیز می تواند باعث هنگ کردن سیستم شود. به این صورت که دستورات اجرایی زیاد و نداشتن CPU قدرتمند موجب کاهش سرعت پردازش اطلاعات میشود. به صورت کلی امکان پردازش وجود نخواهد داشت.
- از دیگر دلایل هنگ کردن لپ تاپ ها و یا کامپیوتر ها می توان وجود گرد و غبار روی فن های خنک کننده، که باعث داغ شدن سیستم و حتی خاموش شدن دستگاه میشود؛ اشاره کرد.
-
برنامه باز نمی شود یا پیام خطا نشان می دهد
راه حل های آنلاین زیادی برای رفع این مشکل وجود دارد. مانند نصب مجدد یا بستن برنامه ها یا حتی حذف کردن برنامه های نصب شده؛ اما اگر این کار جواب نداد، ممکن است چندین دلیل جدی مانند ویروس رایانه یا فایل های ویندوز خراب روی سیستم شما داشته باشد. حتی پس از امتحان روش های ساده برای تعمیر این نوع خطا، با یک تعمیرکار متخصص مشورت کنید.
-
لپ تاپ روشن نمی شود
وقتی لپتاپ هیچ نشانهای از حیات را نشان نمیدهد. ممکن است به این دلیل باشد که شارژر ولتاژ کافی برای شارژ باتری را تامین نمی کند یا ورودی DC (جک) روی مادربرد آسیب دیده است. این نوع عیب ها را باید به متخصصان واگذار کرد. چرا که نیاز به حذف مادربرد برای تعمیر دارد.
-
راه اندازی مجدد مکرر (ری استارت)
وقتی سیستم شما در میانه کار راه اندازی مجدد می شود (مخصوصاً زمانی که ذخیره نشده باشد) می تواند آزاردهنده باشد. راه اندازی مجدد مکرر می تواند به دلیل بسیاری از مشکلات سخت افزاری مختلف یا خراب شدن فایل های سیستم ویندوز (یا رجیستری) باشد.
-
لپ تاپ صدا می دهد
به نظر می رسد همه چیز خوب است و کار می کند، اما صدای تق تق نشانه ای از وجود مشکل تعمیر لپ تاپ است که باید برطرف شود. این مشکل در حالت عادی نشانه آن است که یکی از لولاهای لپ تاپ آسیب دیده و نقاط نصب پلاستیکی شکسته شده است. این قطعات شل در نهایت در فن گیر می کنند و باعث خاموش شدن لپ تاپ شما می شود. (یا حتی بدتر از آن به کل عملکرد لپ تاپ آسیب می رساند.)
-
مشکل گرمایش
مهم نیست که دمای خارجی چقدر خنک باشد، لپ تاپ شما می تواند به دلیل مشکلات داخلی گرم شود. رایج ترین ایراد ایجاد پرز در فن ها است که باعث داغ شدن لپ تاپ می شود. مشکل دیگر می تواند خمیر سیلیکونی باشد، که برای انتقال گرما از CPU استفاده شده و GPU بعد از چند سال خشک می شود.
این باعث ایجاد مشکل گرمای بیش از حد در لپ تاپ ها خواهد شد؛ قبل از خاموش شدن خودکار لپ تاپ دارای دمای ایمنی 105 درجه هستند. قرار گرفتن مداوم در معرض گرما می تواند باعث آسیب دائمی به قطعات لپ تاپ شما شده و از این رو نیاز به تعمیر اولیه دارد.
-
ریختن مایع روی لپ تاپ
ریختن آب، قهوه، آب میوه روی لپ تاپ غیر معمول نیست. ما معمولاً لپتاپهای خود را روی میزهای ناهارخوری یا قهوهخوری قرار میدهیم یا در حین کار از یک فنجان قهوه بخار پز لذت میبریم. مایع می تواند به کلیدها یا مادربرد لپ تاپ شما آسیب برساند.
بهترین کار این است که لپ تاپ را وارونه قرار دهید تا مایع خارج شود و لپ تاپ را با یک پارچه خشک تمیز کنید تا حداکثر رطوبت را جذب کند. به دنبال برخی از راه حل های DIY باشید، اما بهترین راه حل این است که به یک متخصص تعمیر لپ تاپ مراجعه کنید و سیستم خود را بررسی کنید.
-
مشکلات باتری
متوجه خواهید شد که لپ تاپ شما به دلیل باتری های قدیمی یا سخت افزار شارژ معیوب یا به کندی شارژ نمی شود. یک پیام خطای بسیار رایج در اینجا “PLUGGED IN NOT CHARGING” است و این خطا می تواند به دلیل خطای ویندوز مایکروسافت یا خرابی باتری باشد.
اگر به گوشه پایین سمت راست نگاه کنید و به دنبال نماد باتری باشید؛ برجسته کردن باتری باید وضعیت باتری را به شما نشان دهد. لطفاً سوکت منبع تغذیه را بررسی کنید قبل از اینکه به این نتیجه برسیم که مشکل از باتری یا سخت افزار است. برای لپتاپهای قدیمیتر باید باتری را تعویض کنید.
-
برخی از کلیدها کار نمی کنند
این مشکل مشان دهنده از کار افتادن صفحه کلید میباشد. برای بررسی کردن این موضوع، یک صفحه کلید USB را وصل کنید و مطمئن شوید که مقصر کیبورد است نه مادربرد.